علی احمدی محقق حوزه تطبیقی

کارشناس ارشد آموزش وپروش تطبیقی

علی احمدی محقق حوزه تطبیقی

کارشناس ارشد آموزش وپروش تطبیقی

۴ مطلب در آبان ۱۳۹۴ ثبت شده است

هزینه و سیاستگزاری در آموزش و پرورش                                استاد:دکتر بختیاری                                                                                                                  دانشجو:علی احمدی

 

مقدمه:به نظر می رسد هزینه های آموزش و پرورش وسیاستگزاری آن باگسترش آموزش  پرورش رابطه ی مستقیمی دارد. کشورهای پیشرفته در قرن حاضر بیشترین هزینه را به این بخش اختصاص داده اند و کشورهای مختلف سیاستگزاری های گوناگونی برای منابع مالی مورد استفاده در این امر داشته اند. لذا،در این نوشتار بر آنم که در مورد هزینه های  آموزش و پرورش و سیاستگزاری آن در سایر کشورها  را بررسی کنم.

هزینه و سیاستگزاری در آموزش و پرورش

در قرنی که در آنیم در کشورهای اروپایی کم و بیش در حد2در صد در آمد ملی به آموزش و پرورش اختصاص یافته که در کشورهای پیشرفته اروپایی و ایالات متحده آمریکا حدود 4تا5درصد در آمد ملی هزینه آموزشی و پرورشی اختصاص یافته استگسترش آموزش و پرورش باافزایش درآمد ملی رابطه مستقیم دارد.

مسایل هزینه

در هزینه های آموزشی عوامل چند دخالت دارد. اول :هزینه های آموزشی بیشتر در میزان  پیش بینی است. دوم: اختصاص دادن ارقام غیرآموزشی به مصارف آموزش و پرورش،یعنی جا به جایی بودجهسوم:اعتبارات هزینه های آموزشی در بودجه دولت بایستی سال به سال افزایش یابدازعواملی که در میزان بودجه یک کشور برای آموزش و پرورش می تواند تعیین کننده باشد.

عبارتند از: تعداد شاگردان و افرادی که باید مورد تعلیم قرار گیرند و کیفیت  تعلیم نیروهای ماهر با سطح پیشرفت های صنعتی و....

آیا منابع مالی برای هزینه های آموزشی کمیاب است

هزینه های آموزشی با در آمد ملی در رابطه است. در کشورهای پیشرفته این رقم به3 تا 5 درصد بالغ می شود .این وضع بدون استثنا  در همه ی کشورهای جهان روندی رو به افزایش دارد.

کمک های کشورهای آن سوی دریا ها

این کمک ها معمولا در تو سعه ساختمان ها و هزینه های تربیت معلم صرف می شود. کمک های آن سوی آبی  بیشتر صرف تربیت معلم و آموزش در مقطع متوسطه بوده است .از این جمله می توان  کمک انگلیس به هند و کمک ایالات متحده به کشورهای اقمار شوروی که تا حدی موثر بوده اشاره کرد.

سیاست گزاری های آموزش و پرورش در کشورهای غربی

درمورد سیاست گزاری آموزشی دو الگو وجود دارد. یکی الگوی فرانسوی که عبارت است از اجرای سیستم متمرکز با تعیین وزیری از جانب دولت  و اعطا اختیارات بسیار زیاد و به طور کلی اداره امور آموزش و پروش کشوردردست حکومت مرکزی است مانند کشور هند و پاکستان.الگویی دیگر که در مقابل آن قرار دارد که سیستم عدم تمرکز به این معنی که اختیارات آموزشی به مقامات محلی واگذار شده است.در آلمان بعد از جنگ جهانی اختیارات وسیعی مقامات محلی واگذار شد. ایالات متحده و انگلستان در این مورد راهی میانی را انتخاب کرده اند.

تغییرات در بودجه سالانه

فرضیه هایی که برای کمک به اقتصاد کشور برای رفع نیاز های آن کشور وجود داردراه حل اول: در کشورهای در حال توسعه نبایدانتظار داشت که بودجه از فروش بلیط بخت آزمایی که کاری ساده لوحانه است تامین شود،بودجه آموزش و پرورش غیر از وصول مالیات تامین نمی شود و تنها کار عملی انجام داد استفاده از بودجه سایر دستگاه های دولتی در صورت امکان است.راه حل دوم:  در کشور های توسعه یافته با کنترل جمعیت و آگاهی مردم بیشترین رقم بودجه آموزش و پرورش از راه وضع عوارض و مالیات به آموزش و پرورش است. راه حل سوم: در کشورهایی که بر اساس ایدؤلوژی ویژه خود همه ی هزینه های آموزشی از محل وصول مالیات تامین می شود و دولت ها بودجه ی آن را با رعایت اولویت های اقتصادی در نظر می گیرند.


منبع

ویزی،جان،آموزش و پرورش در جهان نو [مترجم] محمد علی فرجاد.تهران رسانه الکتریک1381.

  • علی احمدی
  • علی احمدی

این متن دومین مطلب آزمایشی من است که به زودی آن را حذف خواهم کرد.

زکات علم، نشر آن است. هر وبلاگ می تواند پایگاهی برای نشر علم و دانش باشد. بهره برداری علمی از وبلاگ ها نقش بسزایی در تولید محتوای مفید فارسی در اینترنت خواهد داشت. انتشار جزوات و متون درسی، یافته های تحقیقی و مقالات علمی از جمله کاربردهای علمی قابل تصور برای ,بلاگ ها است.

همچنین وبلاگ نویسی یکی از موثرترین شیوه های نوین اطلاع رسانی است و در جهان کم نیستند وبلاگ هایی که با رسانه های رسمی خبری رقابت می کنند. در بعد کسب و کار نیز، روز به روز بر تعداد شرکت هایی که اطلاع رسانی محصولات، خدمات و رویدادهای خود را از طریق بلاگ انجام می دهند افزوده می شود.

  • علی احمدی

این متن اولین مطلب آزمایشی من است که به زودی آن را حذف خواهم کرد.

مرد خردمند هنر پیشه را، عمر دو بایست در این روزگار، تا به یکی تجربه اندوختن، با دگری تجربه بردن به کار!

اگر همه ما تجربیات مفید خود را در اختیار دیگران قرار دهیم همه خواهند توانست با انتخاب ها و تصمیم های درست تر، استفاده بهتری از وقت و عمر خود داشته باشند.

همچنین گاهی هدف از نوشتن ترویج نظرات و دیدگاه های شخصی نویسنده یا ابراز احساسات و عواطف اوست. برخی هم انتشار نظرات خود را فرصتی برای نقد و ارزیابی آن می دانند. البته بدیهی است کسانی که دیدگاه های خود را در قالب هنر بیان می کنند، تاثیر بیشتری بر محیط پیرامون خود می گذارند.

  • علی احمدی